Postanimo še boljši pogajalci

Pogajanja so verjetno ena najbolj pogostih dejavnosti v poslovnem svetu in vsakodnevnem življenju. Pa vendar ni enostavno doseči cilja in obenem ostati z nasprotno stranjo v dobrih odnosih. Pogajalci smo v večni dilemi: delovati v smislu mehkih pogajanj in s tem v želji, da bi dosegli prijateljsko rešitev popuščati in pristati na nam neugodne pogoje, ali pa prevzeti vlogo trdega pogajalca in poskušati na vsak način doseči svoje. V prvem primeru se bomo verjetno na koncu počutili izigrane, v drugem pa bomo popolnoma izčrpani, odnosi med nami in nasprotno stranjo pa bodo za vedno oškodovani.

Postanimo še boljši pogajalciNa Harvardski univerzi so razvili nov model pogajanj, ki so ga poimenovali načelno pogajanje. Pri načelnem pogajanju se pogajalci odločajo potem, ko pretehtajo dobre in slabe strani, iščejo skupne strani in ne tekmujejo, kdo bo premagal koga samo, da bi prevladala njegova volja. Ta metoda je nepopustljiva do predmeta pogajanja, obenem pa je prijazna do ljudi. Uči, kako doseči svoje, pri tem pa ostati dostojen.

Nevrolingvistično programiranje ponuja nekatere strategije in veščine nujno potrebne vsakemu pogajalcu: kako upravljati sam s seboj med pogajanji, določati cilje, vzpostavljati in namerno prekinjati stik v komunikaciji z nasprotno stranjo, kako pravilno zastavljati vprašanja in s tem odkriti pozabljene ali namerno prikrite informacije in, kako s pravilno uporabo jezika potovati po časovni premici in s tem pridobiti nov pogled na predmet pogajanja.

Dvodnevna delavnica predstavlja pristop nevrolingvističnega programiranja do pogajanj in model načelnega pogajanja.

Trajanje: 8 ali16 ur

Naložba v prihodnost Gospodarska zbornica Slovenije NLP Tomatis