O podjetju

Podjetje Candor je bilo leta 1992 ustanovljeno z namenom raziskovati in ponuditi nove pristope k učenju tujih jezikov. Hoteli smo, da v naših tečajih, udeleženci svoj čas, namenjen učenju, izkoristijo učinkovito, pri tem razvijajo svoje sposobnosti in tudi uživajo. Zato od vsega začetka sledimo najnovejšim smernicam v pedagogiki, psihologiji in komplementarnih vejah znanosti.

Začetna usmeritev je bila prava. V dobrih desetih letih delovanja je Candor prerasel iz manjše jezikovne šole v srednje veliko svetovalno – izobraževalno podjetje. Leta 1995 smo za izhodišče svoje metode poučevanja tujih jezikov najprej izbrali nevrolingvistično programiranje. Dve leti kasneje smo svojo osnovno dejavnost dopolnili s centrom za svetovanje in izobraževanjem s področja komunikacije, osebnostne rasti in vodenja organizacij.

Podjetje Candor – Dominko sestavljata danes dve skupini. Znanje in izkušnje se pretakajo iz ene v drugo. Vodi ga prof. Mirjam Dominko, v njem pa deluje petnajst slovenskih učiteljev in tujih lektorjev ter svetovalcev in trenerjev. Povezani smo tudi v mreži z drugimi slovenskimi in tujimi podjetji, ki nudijo dopolnilno znanje za razvoj posameznikov in podjetij.

 

Mirjam Dominko, prof., NLP Trainer (INLPTA), NLP Master - Coach (INLPTA), Tomatis ® Practitioner

je profesor francoskega in italijanskega jezika in ima mednarodno priznani INLPTA licenci Trenerja nevrolingvističnega programiranja (NLP) in Mojstra Coacha. Od leta 1992 vodi podjetje Candor-Dominko, ki je svetovalno podjetje za vodenje in komunikacijo ter jezikovna šola. V letu 2000 je opravila 4 MAT trening. V letu 2011 je pridobila certifikat Tomatis ® Practitioner. Vodi seminarje in delavnice za podjetja, pedagoge in svetovalce.

Ukvarja se s skupinami in posamezniki, predvsem na področju veščin učinkovite komunikacije, skupinske dinamike, vodenja in osebnostnega razvoja, ter s svetovanjem organizacijam pri uvajanju sprememb in učenju ter načrtovanju. Naslovi nekaterih njenih izobraževalnih projektov so: Od vizije do akcije, Jasni cilji – predpogoj za uspeh, Strateška komunikacija namesto naključne, Moč jezika v komunikaciji, Veščine vodenja v poslovnem okolju, Učinkovito upravljanje s časom, Učinkovito vodenje sestankov, Oblikujmo dober team, Kako motivirati sebe in druge, Modeliranje kot prenos znanja, Train-the-Trainer, Poučevanje odraslih, Obvladovanje konfliktnih situacij, Skrbništvo poslovnih partnerjev, Moderatorske veščine za vsakogar, Kako pripravimo dobro predstavitev in druge.

Je samostojna svetovalka in trenerka, ki deluje v okviru svojega podjetja Candor-Dominko, je zunanja sodelavka Andragoškega centra Slovenije. Delavnice je med drugim izvajala v organizacijah Lek kozmetika, Unilever Slovenija, BTC, Petrol, Vinakoper, Občina Metlika, Društvo kadrovskih delavcev Trbovlje, Papirnica Radeče, Center Dolfke Boštjančič, Univerzitetni Klinični center, Aldata, Nuklearna Elektrarna Krško, Adria Airways, Obrtna zbornica Slovenije in drugih, Izum, MORS, ZSSS.

Naložba v prihodnost Gospodarska zbornica Slovenije NLP Tomatis