Odlična prezentacija

Poučujete, predavate, prodajate, vodite svojo skupino, projekt, nastopate v vlogi mentorja ... ? Če se ukvarjate s katerokoli od naštetih dejavnosti, pomeni, da bolj ali manj redno tudi predavate ali predstavljate.

Pomislite na vse raznovrstne prezentacije, ki ste jim prisostvovali do sedaj in med njimi boste prav gotovo našli take, ki so vas pritegnile in take, pri katerih kar niste mogli dočakati konca, tako dolgočasne so bile. Je bila res le snov tista, ki je bila ali pa ni bila zanimiva?

Odlična prezentacijaPri vsaki predstavitvi, pa naj bo to učna ura, predavanje ali prezentacija projekta oziroma proizvoda namenjenega prodaji, gre v bistvu za komunikacijo. Komunikacijo med tistim, ki snov podaja in njegovimi slušatelji. Če predavatelj ali prezentator naleti na gluha ušesa, za to prav gotovo niso krivi slušatelji.

Dober prezentator bo upošteval dejstvo, da prav vsak človek informacije zaznava in predeluje na svoj način. Svojo prezentacijo bo pripravil za vse tipe poslušalcev. Zato, da ga bodo poslušalci razumeli, jo bo postavil v pravi okvir. Podal bo koncept teme, njene principe in procese po katerih deluje in s tem podal celotno sliko o temi. V današnjem času imamo sicer na voljo mnogo različnih orodij in sredstev, ki nam pomagajo pri prezentiranju; vendar je potrebno ta orodja znati uporabljati, da niso sama sebi namen.

Vsakdo, tudi neizkušen prezentator lahko, če upošteva nekatere nasvete, pripravi učinkovito in tako dobro predstavitev, da bo pritegnila prav vsakega posameznika v občinstvu. Delavnica je namenjena vsem, ki šele vstopate v svet prezentatorstva pa tudi vam, ki imate za seboj že veliko tovrstnega udejstvovanja, pa bi si želeli spoznati nekatere nove pristope k tej temi.

Trajanje: 8 ali 16 ur

Naložba v prihodnost Gospodarska zbornica Slovenije NLP Tomatis