Tečaji tujih jezikov za odrasle

Znanje tujega jezika za praktično uporabo

 

UČENJE TUJIH JEZIKOV PREKO SPLETA

Sproščeno in prožno do znanja tujih jezikov. Učite se preko spleta od doma in ob uri, ki jo sami izberete. Z našimi izkušenimi učitelji boste trenirali konverzacijo, bogatili boste svoj besedni zaklad in raziskovali, kako je jezik zgrajen. Kaj vam spletno učenje ponuja?

  • Popolno svobodo glede kraja in časa učenja.
  • Stik z učiteljem tudi v teh dneh, ko se ne smemo družiti.
  • Prihranek časa in denarja, saj ne boste potovali v šolo in nazaj.
  • V celoti individualiziran program – učili se boste natančno to, kar si želite in potrebujete.
  • Popolnoma individualiziran pristop – vsak tečajnik je svet zase in za vsakega imamo svojo metodo.
  • Neskončno veliko zakladnico možnosti na spletu iz katerih vaš učitelj izbira material za pouk.

V svojem učitelju boste našli sogovornika, učitelja in tutorja, ki vas bo vodil tudi skozi samostojno raziskovanje jezika.

 

POSPEŠENO UČENJE TUJIH JEZIKOV V INTENZIVNIH DELAVNICAH V ALFA STANJU

Se želite učiti vsaj trikrat hitreje?
Si naučeno za dalj časa zapomniti?
Bi radi novo znanje uporabili takoj?
Preskusite naše intenzivne delavnice,
kjer postane učenje
popolnoma nova izkušnja!

Metoda ni nova; je že mnogokrat preskušena in zanesljivo deluje. Od klasičnega učenja se razlikuje po tem, da je celostna. V učenje vključuje obe možganski polovici, celotno telo, zavest in podzavest. Naš cilj je, da se udeleženci intenzivnih delavnic v tujem jeziku izražajo kreativno in samozavestno. Intenzivne delavnice so namenjene vsem; še posebej pa tistim, ki se morajo na hitro naučiti tujega jezika, tistim, ki so zelo zasedeni in imajo malo časa za učenje in vsem, ki bi radi odkrili svoje skrite sposobnosti.

Če ste se do sedaj učili pretežno z levo polovico možganov, ki razmišlja logično, analitično, boste imeli na intenzivnih delavnicah priložnost spoznati, kako smo lahko bolj uspešni, če vključimo tudi desno polovico. Če mislite, da se učimo samo z glavo, boste presenečeni, ko boste ugotovili, da se učimo s celim telesom. Če menite, da moramo biti za učenje budni, boste videli, da ideja o učenju s knjigo pod blazino le ni tako smešna. Milton Erickson, ena največjih avtoritet s področja hipnoterapije je dejal, da je naš zavestni um sicer res zelo inteligenten, vendar je podzavest še toliko bolj. In prav podzavest ostaja pri klasičnem učenju v glavnem neizkoriščena.

Intenzivne delavnice tujih jezikov so razdeljene na aktivni in pasivni del. Pasivno učenje poteka v alfa stanju, to je stanju popolne fizične in psihične sproščenosti. Takrat se možgani učijo nekajkrat hitreje in si naučeno zapomnijo za veliko dalj časa. To stanje izkoristimo za učenje besednega zaklada. Vsaj enako pomemben, če ne bolj, pa je aktivni del, kjer vse naučeno uporabimo v praksi. Odvija se skozi preigravanje resničnih govornih situacij in skozi posebej oblikovane igre, s katerimi odpravimo strah pred govorjenjem v tujem jeziku.

Intenzivne delavnice tujih jezikov vodijo izkušeni učitelji in tuji lektorji, ki so posebej usposobljeni za tovrstno učenje. Potekajo v prijetnem, čutno bogatem okolju, individualno ali v majhnih skupinah in odličnem vzdušju. Mnogi naši tečajniki, ki so v zadnjih tridesetih letih, odkar se ukvarjamo s pospešenim učenjem, napredovali iz čistih začetnikov v samozavestne govorce, lahko potrdijo prednost te metode. Sama pa neprestano ugotavljam, koliko neizkoriščenih virov še čaka, da jih odkrijemo.

Mirjam Dominko, prof., trener nevrolingvističnega programiranja (NLP)

48-urni tečaji
število udeležencev: od 4 do 6
potek pouka: ob vikendih ali med tednom

 

INTENZIVNI JEZIKOVNI TEČAJI

Prava izbira za vse, ki imate malo prostega časa. Potekajo enkrat tedensko pozno popoldne ali zvečer. Med našimi udeleženci je poleg intenzivnih delavnic najbolj priljubljena prav ta oblika učenja tujih jezikov.

Pri načrtovanju programa nas je vodila misel, da udeleženci tečajev potrebujejo znanje tujega jezika za praktično uporabo, zato učenje temelji na konverzaciji in pridobivanju besednega zaklada, slovnico pa podajamo v živi rabi. V vseh naših tečajih simuliramo resnične pogovorne situacije, igramo vloge in številne didaktične igre ter uporabljamo sodobna sredstva za poučevanje. Tako je učenje učinkovito in zabavno. V učitelju boste našli mentorja, ki vam bo na željo pomagal tudi pri samostojnem učenju tujega jezika.

45-urni tečaji
1-krat tedensko po 3 ure
število udeležencev: 6-8
trajanje: tečaji potekajo od 1. oktobra do 31. januarja
sodelujejo slovenski učitelji in tuji lektorji

 

POSLOVNI TEČAJI

K vpisu vabimo poslovneže, ki že imajo predznanje splošnega tujega jezika, nadgradili pa bi ga radi z znanjem poslovnega jezika. Naučili se boste sporazumevati s tujimi partnerji po telefonu ali osebno ter predstaviti svoje podjetje, združenje ali zbornico, pisali boste pisma, prošnje in ponudbe. Tečaji so intenzivni, ciljno usmerjeni, učenje pa temelji na simuliranju resničnih pogovornih situacij ob uporabi sodobnih avdio-vizualnih sredstev.

Posebnost naše šole so intenzivne delavnice poslovne komunikacije, ki jih skupaj vodita tuji lektor in specialist poslovne komunikacije. Specialist oblikuje delavnico glede na cilje, ki jih določi skupaj z naročnikom, tuji lektor pa zasnuje in izvede jezikovni del delavnice. Delavnice izvajamo za zaključene skupine, so kratke, intenzivne in prilagojene željam ter potrebam naročnika.

60-urni tečaji
4 stopnje
trajanje in dinamika po dogovoru
število udeležencev: 2–4 ali 4–6
izključno pod vodstvom tujih lektorjev, usposobljenih za vodenje poslovnih tečajev

 

KONVERZACIJSKI TEČAJI

Tečaj je primeren za vas, če že imate predznanje angleščine, pa bi radi nadgradili svoje sposobnosti sporazumevanja. V prijetnem ozračju in dobri družbi bo beseda stekla sama od sebe. Navdušeni boste, ko boste ugotovili, kako zlahka se pogovarjate v angleščini. Obogatili boste svoj besedni zaklad, svoje znanje slovnice pa boste dopolnili in ga prenesli v prakso.

Želimo si, da bi tudi vi sodelovali pri oblikovanju pouka, zato boste na začetku v skupini izbrali teme, ki vas zanimajo. Program po vaši izbiri bomo dodali učnemu načrtu. Ob uporabi različnih medijev in sodobnih učnih sredstev boste pod vodstvom lektorja razvijali komunikacijske spretnosti v tujem jeziku.

45-urni tečaji
1-krat tedensko po 3 ure
trajanje: 4 mesece
število udeležencev: 4-6
tečaj vodi: tuji lektor in / ali slovenski profesor

 

SPECIALIZIRANI TEČAJI

To so krajši (intenzivni) ali daljši tečaji, ki so tematsko osredotočeni na posebna poklicna področja. Mednje štejemo tečaje tujih jezikov za poslovne sekretarje, tečaje telefoniranja in korespondence v tujih jezikih, tečaje za hotelirje, gostince in turistične delavce, za medicinske delavce ... Prirejamo jih večkrat na leto za posameznike in zaključene skupine.

 

PRIPRAVA NA IZPITE

Pri nas se lahko pripravite na izpite Univerze Cambridge, in sicer: Preliminary English Test, First Certificate in English, Certificate in Advanced English, Certificate of Proficiency in English in Certificate of International Business and Trade.

Pouk poteka individualno ali v skupinah. Za podrobnejše informacije nas pokličite po telefonu.

 

INDIVIDUALNE URE

Namenjene so vsem, ki delovnega časa ne morete prilagoditi urniku skupinskih tečajev ali se raje učite individualno. Taka oblika učenja je primerna tako za začetnike kot za tiste, ki se v tujem jeziku že samozavestno sporazumevate. Ne glede na to, ali potrebujete posebno znanje v zvezi s svojim poklicem, želite ponoviti oziroma nadgraditi znanje slovnice ali pa bi radi preprosto klepetali, so individualne ure s slovenskim učiteljem ali tujim lektorjem zagotovo prava odločitev.

Naš pristop k delu s kandidati za individualne ure je temeljit in edinstven. Kandidati, ki že imajo predznanje tujega jezika, pa bi ga radi nadgradili, najprej opravijo umestitveni test. Nato skupaj določimo cilj in nazadnje ugotovimo kakšen je kandidatov učni slog ter po katerih poteh sprejema in obdeluje informacije. Samo tako so individualne ure res dobro pripravljene in učinkovite.

dinamika in trajanje: po dogovoru
kraj: po dogovoru
število udeležencev: 1
pod vodstvom slovenskih učiteljev in tujih lektorjev

Naložba v prihodnost Gospodarska zbornica Slovenije NLP Tomatis