Fobrain

Dobitnik nagrade BETTAwards 2015

Nagrada fundacije Worlddidac Association 2016 za najbolj inovativen in kvaliteten pripomoček

 

IZJEMNA NAPRAVA S KATERO IZBOLJŠAMO SVOJ GOVOR, VEŠČINE SPORAZUMEVANJA, BRANJA TER SPOMIN IN KONCENTRACIJO

Forbrain Forbrain Forbrain Forbrain

Forbrain

Forbrain je primeren za domačo rabo, je pa tudi nepogrešljivo orodje:

 • učiteljev tujih jezikov
 • trenerjev javnega nastopanja
 • logopedov
 • psihologov
 • terapevtov
 • specialnih pedagogov
 • coachev
 • in drugih strokovnjakov, ki se ukvarjajo s slušnim razumevanjem, branjem, govorom in sporazumevanjem.

Napravo s slušalkami si nadenete, jo prižgete in nekaj minut dnevno govorite na glas in tako trenirate svoj govor. To je tako preprosto, kot branje najljubše knjige naglas, učenje šolske snovi naglas ali pogovor. Naprava je namenjena tako otrokom, kot odraslim, ki imajo težave z govorom (izgovorjavo, artikulacijo glasov in tokom govora). Deluje pa tudi na spomin in sposobnost koncentracije.

S Forbrainom boste

 • izboljšali svoj govor (izgovorjavo, ritem, tekočnost govora)
 • tuje jezike boste izgovarjali pravilno, vaš govor bo postal tekoč
 • dobro boste pripravljeni na nastope v javnosti
 • nadgradili boste svoje sposobnosti sporazumevanja z drugimi
 • postali boste bolj pozorni in osredotočeni
 • izboljšali boste svoj kratkoročni spomin in s tem
 • boste bolje brali in pisali

Nad Forbrainom so navdušeni številni starši, samostojni uporabniki in strokovnjaki. Njihova pričevanja si lahko preberete tukaj. Pridružite se jim. V svojo kvaliteto so pri Forbrainu tako prepričani, da vam ponujajo možnost, da aparat v 30 dneh vrnete, če z njim niste zadovoljni.

Odkrijte, kako lahko revolucionarna tehnologija spremeni življenja premnogih, ki imajo težave s slušnim razumevanjem in govorom. Video: https://www.youtube.com/watch?v=rHVGzldd4tg

Zvok je vibracija in tudi zvoki vašega glasu niso nič drugega kot vibracije. Kaj, če bi lahko s pomočjo znanosti, te vibracije ojačali še preden gredo pretvorjene v signal po slušnem živcu v analizo v možgane?

Ali veste, zakaj se ljudje vsakokrat, ko se zaslišimo na posnetku, zdrznemo? Ker v tem primeru zvok do naših ušes pripotuje samo po eni poti - po zraku. Kadar govorimo, pa zvok našega lastnega glasu vibrira po kosteh v glavi in po zraku.

Naredite zabaven poskus in si s prsti zamašite ušesa ter izgovorite besedo. Prisluhnite, kako vam glas jasno odzvanja v glavi, čeprav imate zamašena ušesa. Zvok potuje po obraznih kosteh kar desetkrat hitreje kot po zraku. Vaši možgani vse informacije, ki ste jih zaznali s čuti (v tem primeru s sluhom), povežejo v celoto. Proces se imenuje senzorna integracija. To je ključni del fonološkega (glasovnega) zavedanja, ki pa je temelj razumevanja jezika.

Startup družba Sound For Life Ltd je razvila revolucionarno napravo, ki pomaga pri govoru in obdelavi slušnih informacij in uporablja ta naravni proces avditivnega povratnega sporočila. Forbrain s to napredno tehnologijo slušno - glasovno zanko ojača in s tem uporabniku pomaga izboljšati govor.

Forbrain uporablja dve revolucionarni tehnologiji, ki sta plod dolgoletnih raziskava na področju zvočne terapije: pretvornik kostne prevodnosti zvoka in dinamični zvočni filter. Elektronski dinamični filter sproti analizira in jača uporabnikov glas in sicer tako, da deluje na frekvenco, ritem in barvo glasu ter s tem uporabniku pomaga doumeti in prilagoditi svoj glas.

Skupaj s podjetjem Aftershokz, LLC, ki je vodilno podjetje na področju uporabe prevodnosti zvoka po kosteh, je Forbrain razvil pretvornike, ki jih namestimo na obrazne kosti tik pred ušesa. Zvok, ki se prenaša po obraznih kosteh, gre skozi dinamični zvočni filter v možgane, ki ga v procesu imenovanem senzorna integracija, predelajo v kristalno čist govor.

Forbrain je idealen za uporabo v domačem okolju, za učitelje tujih jezikov, pedagoge, za terapevtsko delo govornih terapevtov, delovnih terapevtov, coache in trenerje komunikacije.

Naročite napravo preko naše šole in si edino tako zagotovite izjemen popust: http://www.forbrain.com/?utm_id=2B0100673

Naložba v prihodnost Gospodarska zbornica Slovenije NLP Tomatis